Το Zylapour είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς και δευτεροπαθούς υπερουριχαιμίας και την πρόληψη των επιπλοκών που προέρχονται από αυτή, δηλαδή τη νεφρολιθίαση, τη νεφρική ανεπάρκεια και την ουρική αρθρίτιδα. Το σκεύασμα περιέχει την δραστική ουσία αλλοπουρινόλη, η οποία έχει την ιδιότητα να περιορίζει τ επίπεδα του ουρικού οξέως στο πλάσμα του αίματος και στα ούρα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα σε 1 με 3 ημέρες από την έναρξη της θεραπείας.

Δοσολογία του Zylapour

Η αγορά Zylapour και η χρήση του φαρμάκου γίνεται στη μορφή χαπιών των 100mg ή 300mg αλλοπουρινόλης. Η δοσολογία δεν είναι σταθερή, αλλά ποικίλει από ασθενή σε ασθενή ανάλογα με τις μετρήσεις συγκέντρωσης ουρικού οξέως. Σε ενήλικες, η δόση που χορηγείται είναι από 100mg έως 300mg την ημέρα, που μπορεί να φτάσει προοδευτικά έως και τα 600mg. Η αντίστοιχη δοσολογία για τα παιδιά εξαρτάται από το βάρος τους. Συγκεκριμένα χορηγούνται 10-20mg/kg βάρους του ανηλίκου έως και τα 400mg σε ημερήσια βάση. Στην περίπτωση που ξεχάσετε να πάρετε κάποια δόση του φαρμάκου, θα πρέπει να φροντίσετε να πάρετε μια δόση το συντομότερο δυνατό.

Οδηγίες λήψης του Zylapour

Φροντίστε η αγορά Zylapour και η λήψη του φαρμάκου να γίνεται μετά από την ολοκλήρωση των γευμάτων σας ώστε να μην έχετε προβλήματα με το στομάχι σας. Πίνετε το κάθε χάπι με τη βοήθεια ενός ποτηριοπυ με νερό. Εάν πλησιάζει ωστόσο η ώρα να λάβετε την επόμενη κανονική σας δόση, τότε μην πάρετε εκείνη τη δόση που ξεχάσατε, αλλά αντίθετα συνεχίστε με την επόμενη προγραμματισμένη σας δόση. Ποτέ μην παίρνετε διπλές δόσεις. Προτείνεται παράλληλα η κατανάλωση πολλών υγρών, ώστε να πραγματοποιείται ούρηση τουλάχιστον δύο λίτρων στους ενήλικες. Αυτό συμβαίνει λόγω της πιθανότητας σχηματισμού πέτρας στα νεφρά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι παρενέργειες από την αγορά Zylapour και την χρήση του φαρμάκου ποικίλουν σε ένταση και διάρκεια ανάλογα με τη χορηγούμενη δόση. Ωστόσο θεωρούνται ότι είναι σπάνιες έως και πολύ σπάνιες όσον αφορά την εμφάνισή τους και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ελαφράς μορφής. Οι κυριότερες παρενέργειες οι οποίες έχουν καταγραφεί είναι οι ακόλουθες:
Ανεπιθύμητες ενέργειες
Δοθιήνωση
Ίλιγγος
Ακκοκιοκυτταραιμία
Υπερλιπιδαιμία
Απλαστική αναιμία
Οξεία ουρική αρθρίτιδα
Βρομβοπενία
Παράλυση
Αγγειοανασοβλαστική λεμφαδενοπάθεια
Αταξία
Υπέρταση
Υπνηλία
Στηθάγχη
Κεφαλαλγία
Βραδυκαρδία
Ναυτία
Στεατόρροια
Διάρροια
Εμετός
στοματίτιδα
Δυσπεψία
Επιγαστραλγία
Εξανθήματα
Ηπατομεγαλία
Σημειώστε πως η αγορά Zylapour προς χρήση από τον κάθε ασθενή έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη παραγωγή αιμοκυττάρων στον οργανισμών. Αυτό το γεγονός με τη σειρά του κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο αιμορραγίας από κάποιον τραυματισμό ή πιο επιρρεπή τον οργανισμό να νοσήσει από ασθένειες άλλων ατόμων του περιβάλλοντός σας.

Αντενδείξεις

Σε περίπτωση που έχετε αλλεργία στη δραστική ουσία αλλοπουρινόλη του Zylapour ή αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα με αλλεργικές αντιδράσεις, μην προχωρήσετε σε αγορά Zylapour και μην καταναλώσετε το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας. Το φάρμακο δεν θα πρέπει επίσης να χορηγείται στις ακόλουθες περιπτώσεις που θα βρείτε στον πίνακα:
Αντενδείξεις
Υπερευαισθησία σε κάποια από τις ουσίες της σύνθεσης του φαρμάκου
Οξεία προσβολή ουρικής αρθρίτιδας
Παθήσεις των νεφρών
Παθήσεις του ήπατος
Διαβήτη
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Κύηση
Γαλουχία

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η δραστική ουσία μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα, συνεπώς δεν θα πρέπει γίνεται χορήγηση του Zylapour σε θηλάζουσες γυναίκες. Είναι άγνωστες οι επιπτώσεις του φαρμάκου σε γυναίκες που Το φάρμακο επίσης αντενδείκνυται για παιδιά πλην περιπτώσεων που αφορούν συγκεκριμένε παθήσεις όπως λευχαιμία, και συγκεκριμένες διαταραχές που σχετίζονται με ένζυμα, πχ. σύνδρομο Lesch-Nyhan.