Το Xenical αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χάπια αδυνατίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του προϊόντος είναι η απώλεια βάρους, κάτι που ουσιαστικά πραγματοποιείται με την απορρόφηση του λίπους που υπάρχει αποθηκευμένο στον οργανισμό. Το Xenical λειτουργεί διαφορετικά απ’ ότι τα περισσότερα φάρμακα αδυνατίσματος, τα οποία κατά κύριο λόγο έχουν ως στόχο την καταστολή της όρεξης για φαγητό, οδηγώντας με τον τρόπο αυτόν στην απώλεια βάρους. Το Xenical λειτουργεί πολύ διαφορετικά από τα φάρμακα αυτού του είδους. Δεν επηρεάζει τον εγκέφαλο και δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Αντίθετα μειώνει το συνολικό ποσοστό λίπους στον οργανισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται πολύ συχνά μαζί με κάποια δίαιτα μειωμένων θερμίδων σε άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία και από συγκεκριμένες παθήσεις όπως είναι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, υψηλή πίεση του αίματος και ο διαβήτης.

Λήψη του Xenical

Εφόσον σας ενδιαφέρει η αγορά Xenical θα πρέπει να γνωρίζετε πως το προϊόν υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά σε μορφή χαπιού. Το Xenical περιέχει την δραστική ουσία ορλιστάτη, με την κάθε δόση χαπιού στα 120mg. Συνήθως υπό φυσιολογικές συνθήκες καταναλώνετε ένα χάπι πριν από κάθε ένα από τα κύρια γεύματα της ημέρας, δηλαδή 3 φορές την ημέρα (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό). Μπορείτε ανάλογα με την περίπτωση να παίρνετε και μία ή δύο δόσεις την ημέρα, αλλά ποτέ μην ξεπερνάτε τις 3 δόσεις, καθώς η υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές παρενέργειες. Δεν παίζει μεγάλη σημασία εάν θα πάρετε το χάπι πριν, μετά το φαγητό ή ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτού. Επιπλέον, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το χάπι και περιστασιακά, όταν για παράδειγμα πρόκειται να καταναλώσει κάποιο γεύμα με μεγάλη ποσότητα λιπαρών ή γενικότερα μεγάλη ποσότητα φαγητού. Ωστόσο τα λιπαρά τρόφιμα δεν θα πρέπει και πάλι να ξεπερνούν σε ποσοστό το 30% ώστε να μπορέσει να ενεργήσει σωστά το φάρμακο. Συνεπώς ο συνδυασμός με σωστή διατροφή είναι σημαντικός για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του Xenical. Λόγω του ότι η ορλιστάτη καταστρέφει πολλές βιταμίνες που είναι χρήσιμες για τον οργανισμό, καλό είναι παράλληλα να γίνεται και λήψη κάποιας συμπληρωματικής πολυβιταμίνης.

Ποιες παρενέργειες έχει το Xenical;

Το Xenical δεν έχει πολύ σημαντικές και συχνές παρενέργειες. Οι όποιες ενοχλήσεις έχουν καταγραφεί έχουν να κάνουν με την δράση του, η οποία εμποδίζει την χώνεψη του λίπους. Συνεπώς τα προβλήματα περιορίζονται στο γαστρεντερικό σύστημα και κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν:

Κοινά συμπτώματα
Σπάνια συμπτώματα
Φούσκωμα στην κοιλιά

Δύσπνοια
Δυσπεψία

Πρήξιμο σε πρόσωπο, λαιμό ή γλώσσα
Αέρια
Κνίδωση
Κοιλιακό άλγος
Υπνηλία
Πιο συχνά ή πιο σπάνια κόπρανα
Σύγχυση
Ρίγη
Αυξημένη δίψα
Μπουκωμένη μύτη
Αλλαγές στη διάθεση
Φτέρνισμα ή βήχας
Ναυτία
Πονόλαιμος
Απώλεια όρεξης
Πόνος στην πλάτη
Ισχυρός πόνος στο στομάχι
Πονοκέφαλος
Οξύς πόνος στη μέση

Σε περίπτωση που προχωρήσετε στην αγορά Xenical και αντιμετωπίσετε ισχυρά συμπτώματα, συνιστάται η διακοπή της λήψης του και σε βαρύτερες περιπτώσεις η άμεση επίσκεψη στον γιατρό σας.

Αντενδείξεις

Όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά, έτσι και με το Xenical, υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που δεν θα πρέπει να το λαμβάνουν. Πιο συγκεκριμένα, το Xenical αντενδείκνυται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα
Μεταμοσχεύσεις οργάνων
Παθήσεις στο πάγκρεας
Χολίαση
Σακχαρώδης διαβήτης
Βουλιμία
Λίθοι στα νεφρά
Σύνδρομο δυσαπορρόφησης

Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν θα πρέπει να γίνεται αγορά Xenical και χρήση του από παιδιά κάτω των 18 ετών καθώς και από εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, καθώς η επίδραση του φαρμάκου στις κατηγορίες αυτές δεν έχει μελετηθεί επαρκώς.

Αλληλεπίδραση σε άλλα φάρμακα

Υπάρχει περίπτωση η δραστική ουσία του Xenical, η ορλιστάτη, να αλληλεπιδράσεις με κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Αποφύγετε την αγορά Xenical και τη λήψη του φαρμάκου στις ακόλουθες περιπτώσεις παθήσεων και φαρμάκων:
Φάρμακο – συμπλήρωμα
Πάθηση – δράση
Αμιδοαρίνη
Αρρυθμίες
Κυκλοσπορίνες
Ανοσοκατασταλτικές
Διαβητικά φάρμακα
Διαβήτης
Λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K
Διάφορες παθήσεις