Το Levitra είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες. Η δραστική ουσία του φαρμάκου είναι η βαρδεναφίλη, η οποία προσφέρεται σε μορφή χαπιών και σε δόσεις των 5, 10 και των 20mg. Τα χάπια είναι στρογγυλά, αμφίκυρτα με χρώμα ανοιχτό πορτοκαλί έως πορτοκαλί-γκρι, ενώ επάνω υπάρχει ο σταυρός της εταιρίας Bayer που τα παράγει. Τα δισκία είναι επίσης επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο.

Πως λειτουργεί το Levitra

Η αγορά Levitra και στη συνέχεια η χρήση του φαρμάκου προκαλεί ισχυρή στύση στους άδρες που το καταναλώνουν. Η ουσία βαρδεναφίλη ανήκει στην ομάδα φαρμάκων που δρουν ως αναστολείς της φωτσφοδιεστεράσης. Μέσω της αναστολής της δράσης του ενζύμου αυτού, το οποίο ουσιαστικά διασπά την κυκλική μονοφωσφορική γουανοσίνη (cGMP), η οποία με τη σειρά της προκαλεί χαλάρωση του μυός του πέους, επιτυγχάνεται η ισχυρή στύση. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι να επιτρέπεται η εισροή αίματος στο πέος, με την αναστολή διάσπασης της cGMP. Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η στυτική δυσλειτουργία, που μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες, σε οργανικά αίτια ή σε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Το Levitra απορροφάται από τον οργανισμό αρκετά γρήγορα και αρχίζει να δρα 15-15 λεπτά από τη λήψη του, με το μέγιστο αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σε 30 με 120 λεπτά από την ώρα της λήψης του. Η ταχύτητα απορρόφησης ενδέχεται να μειωθεί σε περίπτωση κατανάλωσης γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών.

Αντενδείξεις και παρενέργειες του Levitra

Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι αντίστοιχα πριν προχωρήσετε στην αγορά Levitra υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις που οφείλετε να γνωρίζετε, με κατηγορίες ατόμων που δεν θα πρέπει κανονικά να το χρησιμοποιούν και συγκεκριμένες παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί. To Levitra δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 16 ετών. Στην περίπτωση που πάσχετε από καρδιαγγειακές παθήσεις, είτε αυτές είναι μόνιμες ή παροδικές, είναι επιβεβλημένο να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν από τη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου και γενικότερα κάθε άλλου φαρμάκου. Μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες αντενδείξεις και παρενέργειες συγκεντρωμένες στον παρακάτω πίνακα:
Αντενδείξεις
Παρενέργειες
Αναστολείς πρωτεάσης όπως ριτοναρίβη ή ινδιναβίρη
Προβλήματα όρασης
Νιτρικά άλατα ή νιτρικό οξείδιο
Πονοκέφαλος, ζάλη, ναυτία
Ανατομικές δυσμορφίες του πέους
Ερυθρότητα προσώπου
Νεφρική ανεπάρκεια
Πόνος στην πλάτη, μυαλγία
Ηπατικές δυσλειτουργίες
Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
Τάση για αιμορραγία
Προβλήματα ακοής
Πεπτικό Έλκος
Μόλυνση κόλπων
Υπόταση, αορτικές στενώσεις
Καρδιακά προβλήματα
Οπτικές και ακουστικές παθήσεις
Αναπνευστικά προβλήματα
Πρόσφατα περιστατικά καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων (εντός εξαμήνου)
Αντιδράσεις φωτοευαισθησίας και υπερευαισθησίας
Λευχαιμία, πολλαπλό μυέλωμα, δρεπανοκυτταρική αναιμία
Δυσπεψία

Υπάρχει περίπτωση, σε ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις, η αγορά Levitra και η χρήση του μπορεί να προκαλέσει στύση διάρκειας άνω των 4 ωρών, η οποία μπορεί να καταλήξει να είναι και επώδυνη. Στην περίπτωση αυτή, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενος κάποιας μόνιμης βλάβης στο πέος.

Δοσολογία και χρήση

Μετά την αγορά Levitra, φροντίστε ώστε η χρήση του φαρμάκου να γίνεται μία φορά την ημέρα με κατάποση του χαπιού, με τη βοήθεια ενός ποτηριού νερό. Σημειώστε πως δεν θα πρέπει να λαμβάνεται περισσότερη από μία δόση του Levitra το εικοσιτετράωρο, ανεξάρτητα από την ποσότητα της δραστικής ουσίας η οποία περιέχεται στο κάθε χάπι. Παράλληλα φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε το Levitra συνδυαστικά με άλλα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία. Πάρτε το Levitra μία ώρα περίπου πριν από την σεξουαλική σας επαφή. Απαιτείται στη συνέχεια σεξουαλική διέγερση προκειμένου να ξεκινήσει η δράση του φαρμάκου. Η κατανάλωση ποτών και φαγητού δεν έχει ουσιαστική επίδραση στην αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Συνήθως η πρώτη δόση είναι τα 10mg και ανάλογα με την επίδραση αυτής και τις ενδεχόμενες παρενέργειες, μπορεί στη συνέχεια να γίνει προσαρμογή σε 5mg ή σε 20mg.

Αποθήκευση του Levitra

Φροντίστε μετά την αγορά Levitra να διατηρείτε το προϊόν αποθηκευμένο σε ένα ξηρό και σκιερό μέρος, όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς κελσίου. Η διάρκεια ζωής του φαρμάκου είναι τα 3 έτη από την Παρασκευή του. Φροντίστε τέλος να κρατήσετε το προϊόν μακριά από παιδιά.